Paypal Neden Kapandı?

1998 yılında kurulan ve günümüz internet kullanış alışkanlıklarına yön veren şirketlerden biri olan PayPal, kullanıcılarına internetten güvenli alışveriş yapma ve dünyanın herhangi bir bölgesinde bulunan başka bir Paypal kullanıcısına para gönderme imkânı sunmaktadır. En büyük çıkışını kurucuları arasında Elon Musk’ın da bulunduğu online bankacılık hizmeti “x.com” birleştikten sonra gerçekleştiren Paypal, 2002’de borsaya açılmış ve 60 milyon dolar ederin üzerinde hisse satışı sağlanmıştır. Paypal’in verdiği hizmetler;

  • Dünyanın herhangi bir bölgesinde olan başka bir, birey veya kuruma, para gönderilmesi ve alınması,
  • Banka havalesi, EFT gibi yollarla Paypal hesabına para yüklenip, çekilebilmesi,
  • Dövizle yapılan işlemlerde mevcut uluslararası kur üzerinden çevirimi otomatik yapması ilk göze çarpanlardır.

İşlem ücretlerinin birçok bankadan daha uygun olması, işlemlerin çok daha hızlı gerçekleşmesi sebebiyle çok hızlı bir biçimde ismini duyuran Paypal, piyasa değerini de çok hızlı biçimde arttırmış ve 2002 yılında, kurulduktan sonra 4.yılını bile tamamlamadan Ebay tarafından 1,5 milyar dolara satın alınmıştı. Bir dönem Ebay üzerinden yapılan açık arttırmaların %70’inde tercih edilen ödeme yöntemi olarak sadece Paypal kullanılmaktaydı. Bundan dolayı Alibaba, Google, Yahoo, Citibank gibi önemli şirketlerde kendi ödeme sistemlerini geliştirmişler ancak Alibaba dışında Paypal dışında global başarı elde edebilen olmamıştır.

Türkiye’de PayPal Kullanmak Mümkün mü?

Gelişen e-ticaret ile birlikte ülkemizde de kullanıcı sayısı hızla artan Paypal kullanımı, yüzbinlerce kullanıcıya ulaşmıştır. Ancak Türkiye’de Paypal kullanmak 2016 yılında BDDK’nın lisans vermemesi sebebiyle kısıtlanmıştır. Eski Paypal hesabı olanlar bu hesaplarına artık giriş yapamazlar. Ayrıca BDDK hükümlerine bağlı bankalardan Paypal hesaplarına para yatırmak veya çekmek mümkün değildir.

Paypal kullanmaya devam etmek isteyen hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için hizmet vermeye başlayan Toplays ile Paypal Türkiye 2021 itibariyle tekrar kullanılabilir olacak. Paypal hesabı açma 2021 yılında bir değişikliğe uğramamış olsa da sizlere kısa bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

PayPal Hesabınızın Güvenliğinden Emin Olun

Öncelikle, güvenliğinizden emin olmak için adres satırında Paypal’in adresi olduğundan emin olun. Bunun yanında bilgisayarınızda virüs ve firewall programlarının da kurulu olmasını tavsiye ediyoruz. Zira Paypal internet dolandırıcılarının sıklıkla hedefi olan bir site ve dolandırıcılık teşebbüslerine karşı her zaman dikkatli olmanızda fayda var. Bütün üyelik işlemleri, farklı bir dil seçmediyseniz eğer, İngilizce olarak gerçekleşecek. Paypal artık maalesef Türkçemizi de desteklemiyor. Eğer isterseniz ana sayfada sağ alt köşede bulunan, Amerikan bayrağına tıklayarak dil seçme menüsüne ulaşabilirsiniz. 20’den fazla dil seçeneği bu ekranda mevcut. Biz size ülkemizde en çok kullanılan yabancı dil olan İngilizce üzerinden anlatmaya devam edeceğiz.

PayPal Hesabı Nasıl Açılır?

Paypal’in ana sayfasından “Sign Up” tuşunu tıklayarak üyelik oluşturma ekranına geçin. Karşınıza iki seçenek çıkacak. Bunlar “Personal” ve “Business” hesap seçenekleri. “Business” hesap kullanıcılara daha fazla seçenek sunar. Fatura kesebilmek gibi. Ancak ücretlidir. “Personal” hesap ise ücretsizdir. Bundan sonrası kişisel bilgilerin ve iletişim bilgilerinin girilmesi gibi, her sitede olan adımlardır. Adres olarak Türkiye’yi seçmemeye dikkat etmeniz burada önemli. Tüm bu adımlar bittikten sonra e-mail adresinize, Paypal hesabınızı onaylamanız için bir e-posta gelecektir. E-postada yer alan “Verify” butonuna tıkladığınız zaman hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tolpays İle PayPal Kullanımı

Tolpays sayesinde PayPal hesabınıza para yatırmak veya çekmek istediğinizde bu işlemi kolayca, düşük komisyon oranlarıyla gerçekleştirebileceksiniz. Tolpays sizlerin Ebay, Etsy gibi sitelerden kolayca alışveriş yapmanızı sağlarken, yaptığınız satışların ödemelerinin de banka hesabınıza yatmasında sizlere yardımcı olur. Toplays sayesinde yurtdışından alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerinizi paylaşmak zorunda kalmadan, bilgilerinizin güvenliğinden şüpheye düşmeden işlem yapabilirsiniz.